OM HOLLAND HOUSE

Holland House er en selvejende institution, der bliver støttet af Statens Kunstfond og en række private fonde.  Holland House blev oprettet i 1988 af Jacob F. Schokking og Ane Mette Ruge i anledning af operaen Holland House.

Holland House har  skabt en lang række anmelderroste teater-, musik- og operaforestillinger med et stærkt visuelt udtryk. Lys, lyd, video og grafisk design indgår som meddigtende og betydningsbærende elementer. Forestillingerne skabes i tæt samarbejde med de involverede komponister, forfattere og medvirkende.

Holland Houses kunstneriske leder Jacob F. Schokking har udviklet en visuel iscenesættelsesmetode der tager afsæt i hans uddannelse som billedkunstner. Med udstrakt brug af videoprojektioner og computermanipuleret grafik har han skabt en stærk genkendelig stil, der har vundet stadig større anerkendelse i Danmark og i udlandet. Blandt væsentlige forestillinger kan nævnes NUIT DET HOMMES, MANISFEST, STALINGRAD, 4:48 PSYKOSE og ANSIGTET MOD VÆGGEN, TICK TACK TOCK, FRYGT & BÆVEN, BARCODE 01, BARCODE 02, KINDER K, DEKALOG, DET SOM DIKTATOREN IKKE SAGDE.

PRISER
2002: Jacob F. Schokking modtog Reumerts særpris
2009: Jacob F. Schokking modtog en Reumert for Årets Instruktør for forestillingen ANSIGTET MOD VÆGGEN. 
2009: Jacob F. Schokking blev præmieret af Statens Kunstfond for ANSIGTET MOD VÆGGEN. 
2010: Jacob F. Schokking modtog Teaterkatten, der uddeles af de danske teatreanmeldere.
2013: Jacob F. Schokking blev præmieret af Statens Kunstråds scenekunstudvalg for forestillingen FRYGT & BÆVEN


SAMARBEJDSPARTNERE
Holland House samarbejder med en hel række både offentlige og private institutioner i ind og –udland. Heriblandt Det Kongelige Teater (Kbh.), DR Radiosymfoniorkestret (Kbh.), Teatret Svalegangen (Århus), Pakhus 11 (København), Aalborg Teater, Betty Nansen Teatret (København), Almeida Theatre (London), Kampnagel (Hamborg), Opéra en île de France (Paris), Rotterdamse Schouwburg (Rotterdam) og teaterbiennalen Festival International les Journées Théâtrale de Carthage i Tunesien.


BESTYRELSE

Frederik Preisler, (Formand), Direktør og partner, Mensch
Vibeke Petersen, (Næstformand), seniorforsker, mag.art i kunsthistorie
Lars Kirdan, Director of Business Development, Deloitte
Gert Sørensen 1. solojanitchar, DR, Radiosymfoniorkestret